Post navigation

Integrasjoner

Integrasjon med Microsoft Office 365

Pressemelding
(Oslo / San Francisco, 15 august 2016)

SocialBoards kunngjorde i dag at de vil lansere sin Microsoft Office 365 grupper Connector som en del av selskapets flerkanals kundesupport og selvbetjenings støttesystem. SocialBoards’ Office 365 grupper Connector er et viktig element i den videre slik at selskapene til å forbedre sin kundedialog.

SocialBoards lar bedrifter forene dialog sine fra alle sine favorittkanaler. Den SocialBoards plattform samler, publiserer og synkroniserer med hver kunde kontaktpunkt, for å gi en fullstendig oversikt over agenten innlegg på dialog med kundene. Koble Office 365-grupper til SocialBoards flerkanals billettsystemet understreker SocialBoards fortsatte engasjement for å forenkle kundedialog, samtidig gir innsikt for å redusere kostnader og øke kundelojaliteten.

“I dagens konkurransepregede miljø, er kundeservice mer viktig for enhver bedrift enn noe annet. Arbeide med Microsoft gjør vi `re samarbeider for å få team som arbeider mer effektivt, føler seg bedre og gi mer oppmerksomhet til kunder og deres henvendelser – i alle kanaler“, sier Anne Kristine R. Grude, CEO, SocialBoards.

Kundeservice agenter som arbeider i SocialBoards hver dag og håndtering av kundehenvendelser fra sosiale medier, e-post, chat og webskjemaer trengte en måte å eskalere billetter til andre avdelinger lett. Utfordringen var å gi andre avdelinger med samme informasjon om henvendelsen, mens på samme tid gir kundene svar gjennom SocialBoards så raskt som mulig.

For bedrifter som bruker Office 365, eskalerende en billett fra SocialBoards til høyre Office 365-grupper løser dette problemet. Andre avdelinger oppdateres umiddelbart og kan svare uten forsinkelse. Den SocialBoards Office 365-grupper Connector, integrere SocialBoards og Office 365 grupper, bringer hele selskapet nærmere sine kunder og de kanaler som de kommuniserer.

“Office 365 grupper er designet for å forbedre samarbeidet,” sier Rob Howard, direktør for økosystemet hos Microsoft. “Vi er glade for å se SocialBoards utføre på sin forpliktelse til kundeservice gjennom denne integrasjonen.” SocialBoards Office 365 grupper Connector er en fin måte å trappe opp kundehenvendelser fra SocialBoards til et Office 365 grupper. En bruker kan koble sin gruppe til SocialBoards og bli varslet av konsernets aktivitet i SocialBoards. Kontor 365 grupper kontakter gjør det lettere for en Office 365-gruppen å bo i sync og få mer gjort.

SocialBoards Office 365 grupper Connector vil være tilgjengelig i Outlook 2016, Outlook på nettet, og de grupper mobile app for iOS og Android.

om SocialBoards
SocialBoards forenkler kundedialog i sosiale medier og andre digitale kanaler for B2C selskaper ved å redusere responstid og det totale antallet henvendelser. Vi tilbyr også selskaper med innsikten de trenger for å redusere kostnader og øke kundelojaliteten.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Anne Kristine R. Grude
Grunnlegger / administrerende direktør
Telefon +47 90 50 80 58 e-post: annekristine@socialboards.com

SocialBoards Office 365 Connector Mini sak [embeddoc url = “http://socialboards.com/en/wp-content/uploads/sites/5/2016/09/Office-365-ISV-Mini-Case-Study-SocialBoards-1 -1.pptx” width = “100%” nedlasting = “alle” viser = “Microsoft”]

SocialBoards Office 365 Connector Datablad [embeddoc url = “http://socialboards.com/en/wp-content/uploads/sites/5/2016/09/Office-365-ISV-Datasheet-SocialBoards-1-1.pptx” width = “100%” nedlasting = “alle” viser = “Microsoft”]
Google Translate for Business:Translator ToolkitWebsite TranslatorGlobal Market Finder